Finnsementti Oy:n turvallisuushavainnot InstaAudit-järjestelmään

Safety Manager Risto Saveliuksen kokemuksia InstaAudit-järjestelmästä

Tarve uudelle havaintojärjestelmälle

Finnsementti Oy:n vanha turvallisuushavaintojen käsittelyjärjestelmä sai väistyä InstaAuditin tieltä yrityksen Intranetin uudistuksen yhteydessä. ”Vanha havaintojärjestelmä alkoi olla vanha ja kankea”, Finnsementin Safety Manager Risto Savelius toteaa. Koska uuden intranetin toimittajalla ei ollut tarjota sopivaa havaintojärjestelmää, tehtiin yrityksessä hieman vertailua erilaisten järjestelmien välillä. InstaAuditin valinta oli lopulta luonnollinen, sillä samaan konserniin kuuluvassa Ruduksessa InstaAudit oli jo käytössä ja siitä oli saatu hyviä kokemuksia. ”Ajattelimme, että kun hyvä löytyi, niin turha etsiä enempää”, Savelius jatkaa.

Helppokäyttöinen työkalu korjausten vauhdittajana

InstaAuditin käyttöönotto sujui Finnsementillä yllättävän helposti ja vähällä vaivalla siitäkin huolimatta, että käyttöönotto ajoittui kesälomiin. Suoraa palautetta on henkilöstöltä tullut melko vähän, mutta käytännön parannukset puhuvat puolestaan: Kun uuteen järjestelmään totuttiin, alkoi havaintojen määrä lisääntyä ja korjausten toteuttaminen nopeutua. Tällä hetkellä havaintoja tuleekin hieman enemmän, kuin vanhan järjestelmän kautta. Koska InstaAudit muistuttaa käsittelemättömistä havainnoista ja vauhdittaa siten korjausten tekemistä, motivoi se myös henkilöstöä havaintojen raportoimiseen. Saveliuksen mukaan myös InstaAuditin asiakaspalveluun ollaan oltu tyytyväisiä: ”Tuki on toiminut hyvin, vastaukset kysymyksiimme tulee nopeasti ja ongelmat on korjattu todella nopeasti. Kaiken kaikkiaan tuki on ollut mutkatonta.”

Apua turvallisuushavaintojen käsittelyyn ja tilastointiin

Finnsementti käyttää InstaAudit-järjestelmää turvallisuushavaintojen keräämiseen, käsittelyyn ja tilastointiin. Pääkäyttäjänä Savelius hallinnoi käyttäjiä ja käyttäjäoikeuksia sekä aloitti vastikään myös pohjien luomisen. Tilastointimoduulista yritys saa kaikki tarvitsemansa kuvaajat. Koska alkuvuoden havainnot ovat vielä vanhassa järjestelmässä, pääsee yritys hyödyntämään InstaAuditin tilastointimoduulia täysimääräisesti ensi vuoden puolella. Savelius huomauttaakin, että sitten kun kaikki havainnot ovat samassa järjestelmässä ja he pääsevät aloittamaan puhtaalta pöydältä, olisi mielenkiintoista hyödyntää myös InstaAuditin tarjoamia yrityskohtaisesti räätälöityjä kuvaajia.

Tulevaisuudennäkymiä

InstaAuditin käyttö tulee laajenemaan ensi vuonna, kun johdon keskustelut ja tarkastuskierrosten dokumentointi viedään järjestelmään. Myös uuteen kemikaalirekisterimoduuliin tutustuttiin sen julkaisuvaiheessa, mutta siihen ei ole vielä sen tarkemmin perehdytty. Kokonaisuudessaan yritys on ollut tyytyväinen uuteen järjestelmään, ja Saveliuksen mukaan InstaAudit olisi edelleenkin Finnsementin valinta.

Risto Savelius
Finnsementti
Safety Manager
0400 410 705
risto.savelius at finnsementti.fi

Antti Lehtomäki
LIS Group Oy
Järjestelmäjohtaja
040 750 6779
antti.lehtomaki at lis.fi