Tieturva 2 -koulutusTieturva 2 on tarkoitettu tiellä, kadulla tai muulla liikennealueella liikenne- ja työturvallisuudesta huolehtiville ja niistä vastuussa oleville henkilöille.

Edellytyksenä Tieturva 2 -kurssille on voimassa oleva Tieturva 1 -pätevyys. Kaksipäiväisen kurssin suorittaminen oikeuttaa saamaan 5 vuotta voimassa olevan Tieturva 2 -kortin. Tieturva 2 -pätevyyden voi uusia 1-päiväisellä kertauskurssilla.

Sopiiko meille ryhmäkohtainen vai avoin koulutus?Ryhmäkohtainen koulutus on oikea valinta, kun haluat:

  • Edullisen ryhmähinnan – jopa alle 10 henkilön ryhmäkoko voi olla avointa koulutusta edullisempi!
  • Osallistujille räätälöidyn koulutuksen – voimme räätälöidä koulutusmateriaalin tarpeidenne mukaan
  • Kohderyhmälle suunnatun koulutuksen – kouluttaja nostaa esille juuri teidän alanne tärkeimpiä asioita
  • Päättää itse koulutuspaikasta – koulutus voidaan järjestää meilkein missä vain
  • Päättää itse koulutuksen ajankohdasta – päätä päivämäärästä ja kellonajoista, myös illat ja viikonloput

[av_productlist categories='85' columns='1' items='1' offset='0' sort='0' paginate='yes' link_behavior='' show_images='yes' av_uid='av-p5jwru']

Usein kysyttyjä kysymyksiä Tieturva 2 -pätevyydestä


Liikennevirasto edellyttää Tieturva 2 -koulutusta ja -korttia:

  • tiellä tehtävässä työssä päätoteuttajan työ- ja liikenneturvallisuudesta vastaavalta henkilöltä
  • tienpitoon liittyvässä työssä työnjohto-, valvonta- ja liikenteen järjestelyjen suunnittelutehtävässä työskentelevältä
  • ELY-keskusten aluevastaavilta
  • urakka-asiakirjojen valmistelijoilta ja myös ko. työtä tekeviltä konsulteilta
  • tilaajan edustajan toimivalta tarkastus- ja valvontahenkilöltä ja rakennuttajakonsultilta.

Työmaalla käyminen on säännöllistä, jos se tapahtuu vähintään kaksi kertaa kuukaudessa vähintään kahden perättäisen kuukauden aikana. Tätä harvempaa käyntiä työmaalla pidetään tilapäisenä.

Voimassaoleva Tieturva 2-pätevyys oikeuttaa tekemään niin Tieturva 2-pätevyyden vaativia töitä kuin Tieturva 1-pätevyyden vaativia töitä.

Tieturva 2 -koulutukseen osallistuaksesi sinulla täytyy olla voimassa oleva Tieturva 1 -pätevyys. kaksipäiväisen Tieturva 2-koulutuksen käytyäsi ja kirjallisen kokeen läpäistyäsi saat Tieturva 2 -pätevyyden ja -kortin.

Tieturva 2 -pätevyyden ja -kortin voit uusia yksipäiväisellä Teturva 2 -kertauskurssilla pätevyyden voimassaolon aikana. Jos Tieturva 2 -pätevyytesi on ehtinyt vanhentua on aloitettava Tieturva 1 -koulutuksesta, jonka jälkeen on suoritettava 2-päiväinen Tieturva 2 -koulutus.

SPEK rekisteripalveluiden puhelinpäivystys vastaa arkisin klo 9:00-14:00 numerossa (09) 4761 1301. Sieltä voit tarkastaa rekisteröintitietosi. Voit myös saada voimassa olevista pätevyyksistäsi tilapäisen todistuksen, joka voidaan lähettää muun muassa sähköpostilla tai faksilla.

Edullisimmin saat uuden kortin SPEKin verkkokaupasta. Kortin hinta verkkokaupasta tilattuna ja maksettuna 13,90 euroa (sis. postikulut).

Toinen vaihtoehto on ottaa yhteyttä SPEK:n rekisteripalveluiden puhelinpäivystykseen arkisin klo 9:00-14:00 numerossa (09) 4761 1301. Saat korttisi postiennakolla ja sen hinta on rekisteripalveluista tilattuna toimituskuluineen 17,83 euroa.