InstaAuditin käyttöönotto on helpottanut merkittävästi EHSQ-asioiden hoitoa Relacomilla

Lue Power-liiketoimintayksikön kokemuksia

Kaikki HSEQ-asioihin liittyvät tiedot jatkossa samaan järjestelmään

Uusi HSEQ-alusta on otettu käyttöön Relacomin Power-liiketoimintayksikössä ja myös laatupäällikkö Jari Turunen on hyödyntänyt sitä ulkoisessa alihankkija-auditoinnissa. Järjestelmällä voi kerätä, käsitellä, vastuuttaa ja aikatauluttaa kaiken, mikä kuuluu työturvallisuus-, työterveys-, laatu- ja ympäristöprosesseihimme.

HSEQ-alustan nimi juontaa juurensa sanoihin Health (terveys), Safety (turvallisuus), Environment (ympäristö) ja Quality (laatu). Se soveltuukin kaikkien edellä mainittujen prosessien seuraamiseen, ja siitä on ennen kaikkea suuri apu eri alueilla esille nousseiden kehitystoimenpiteiden vastuuttamisessa ja toteutumisen seurannassa.

– Kyseessä on sähköinen työkalu, jota voi käyttää kännykällä tai tietokoneella. Esimerkiksi jatkossa turvallisuushavaintoilmoitukset onnistuvat myös mobiilisti ja tätä jo kokeillaankin Power-yksikössä. Kaikki HSEQ-asioihin liittyvät tiedot kerääntyvät jatkossa samaan järjestelmään, minkä ansiosta seuraaminen on huomattavasti aiempaa helpompaa, projektipäällikkönä HSEQ-projektissa toimiva Markku Pöysti kertoo.

Kehitystoimenpiteiden vastuutus onnistuu suoraan järjestelmästä

Laatupäällikkö Jari Turunen otti järjestelmän käyttöön suorittaessaan alihankkijoiden auditointia.

– HSEQ-alusta helpottaa merkittävästi työtäni. Aiemmin kirjoitin auditoinneista raportteja ja kokosin erilaisia Excel-kehitystoimenpidelistoja. Nyt vien raportit suoraan järjestelmään, ja esimerkiksi kehitystoimenpiteiden vastuutus onnistuu suoraan järjestelmästä, Jari sanoo ja jatkaa:

– Toimenpiteestä vastaava henkilö saa asiasta tiedon sähköpostiinsa. Kun hän on toimenpiteen suorittanut, kuittaa hän sen tehdyksi järjestelmään ja lisää mukaan tarvittaessa “todistusaineistona” kuvan tai dokumentin. Minä saan kuittauksesta ilmoituksen, jonka jälkeen vielä hyväksyn toimenpiteen lopullisesti suoritetuksi. Näen kaikkien tekemieni toimenpiteiden statukset yhdeltä näytöltä, joka helpottaa seurantaa huomattavasti nykyiseen toimintatapaan verrattuna, Jari kiittelee.

Jatkossa kaikki HSEQ-asiat sijaitsevat yhdessä paikassa

– Olemme luoneet HSEQ-alustalle laajan määrän lomakepohjia eri tarkoituksiin. Jatkossa HSEQ-raportointi ja toimenpiteiden seuranta tapahtuu yhdessä paikassa ja yhdenmukaisella tavalla, Markku sanoo.

– Järjestelmä on erittäin helppokäyttöinen ja nopeasti opittava. Myös LIS Group Oy:ltä saa hyvin apua, jos jokin asia mietityttää, Jari toteaa.

Alustaa kehitetään edelleen

HSEQ-järjestelmä lanseerattiin koko Relacomin Powerin henkilöstölle, ja he ovat saaneet koulutuksen uuden alustan käyttöön. Powerin jälkeen vuorossa ovat muut liiketoiminta-alueet.

– Seuraamme tarkasti Powerin henkilöstön käyttäjäkokemuksia ja kehitämme alustaa entisestään palautteen perusteella. Kerromme intrassa kokemuksista elokuun aikana lisää, Markku lupaa.
Jari uskoo, että järjestelmä lisää entisestään kehitystoimenpiteiden toteutusprosenttia ja parantaa poikkeamien hallintaa.

– Hienoa on, että järjestelmää voi käyttää myös ulkopuolisten tahojen, kuten alihankkijoiden kanssa. He eivät pääse sisälle itse järjestelmään, mutta saavat ilmoitukset ja voivat kuitata toimenpiteet tehdyiksi, Jari selvittää.

Markku Pöysti

Projektipäällikkö

Jari Turunen

Laatupäällikkö

Relacom Finland Oy

Antti Lehtomäki

LIS Group Oy / InstaAudit

Järjestelmäjohtaja

puh: 040 750 6779

antti.lehtomaki@lis.fi

Lue lisää InstaAudit-järjestelmästä

Tilaa ilmaiset kokeilutunnukset

Lue lisää Kemikaalirekisteri-järjestelmästä

Ota yhteyttä