Työturvallisuus on vastuullisuuden kulmakivi Pauligilla

Oma työturvallisuus on jokaiselle läheinen ja tärkeä asia ja siksi siihen halutaan vaikuttaa tekemällä mm. työturvallisuushavaintoja. Kun havaintojen
ilmoittaminen on helppoa ja ne kaikki käsitellään sekä ilmenneet puutteet korjataan, koko liiketoiminta kehittyy. Tästä on Pauligin tehtailla selkeät näytöt.

Pauligin Laura Hyvi ja Jorma Varis kiittävät LIS Groupia halusta kehittää InstaAuditia asiakkaan tarpeiden mukaan. Järjestelmään lisätäänkin lähitulevaisuudessa uusia toimintoja mm.  elintarviketurvallisuuden kehittämiseen sekä verkkokoulutukseen.

TEKSTI MAIJA-LIISA SAKSA KUVAT HANNA VOUTILAINEN

Vastuullisuus on Pauligin strategian keskiössä ja näkyy arjessa käytännön tekoina joka päivä. Yksi osa vastuullisuutta on työturvallisuuden kehittäminen yhdessä henkilöstön kanssa. Jotta työturvallisuushavaintoja saadaan jatkuvasti ja riittävästi, pitää niiden tekemisen olla vaivatonta.
Pauligilla tämä ratkaistiin viime vuonna ottamalla käyttöön LIS Group Oy:n kehittämä InstaAudit-
johtamisalusta. Yritysten yhteistyö sai näin jatkoa aiemmalle henkilöstön koulutukselle.

– Joustavana, muokkautuvana sekä todella helppokäyttöisenä ja yksinkertaisena InstaAudit sopii meille loistavasti, sillä se ei rajoita kehittymistämme vaan kasvaa mukanamme. Täysin mobiilikäyttöisenä järjestelmä siirsi turvallisuusjohtamisemme digiaikaan, selvittää Pauligin Kahvi-liiketoimintayksikön ympäristö- ja turvallisuusasiantuntija Laura Hyvi.

HAVAINTOIHIN REAGOIDAAN

InstaAuditin käyttö aloitettiin työturvallisuushavaintojen ilmoittamisesta. Kuka tahansa Pauligin tehtaalla, toimistossa tai asiakkaan tiloissa toimiva laitehuoltaja voi vaivattomasti ilmoittaa havaintonsa järjestelmään. Myös kuukausittaisella tehdaskierroksella InstaAudit on käytössä. Juurisyyanalyysissa
järjestelmän käyttöä on laajennettu mm. logistiikan ja koneiden toimintojen kehittämiseen. Nyt InstaAudit on käytössä Suomessa ja Venäjällä, tulevaisuudessa myös Baltiassa ja Ruotsissa.

Työturvallisuushavaintojen määrä on yli kaksinkertaistunut InstaAuditin käyttöönoton jälkeen. Jokainen havainto käsitellään ja järjestelmän läpinäkyvyyden ansiosta havaintojen käsittelyvaiheet ovat nähtävillä. Tämä tekee kehittämisestä jokapäiväistä, jatkuvaa toimintaa, jonka seurauksena työnteko sujuu entistä paremmin ja mm. materiaalihukat pienenevät. Luonnollisesti näillä kaikilla on myönteinen vaikutus liiketoimintaan. Vastuullisuus työturvallisuusasioissa on lähtökohta, liiketoiminnan kehittyminen on myönteinen seuraus siitä, korostaa Pauligin Kahvi-liiketoimintayksikön kehitysyksikön vetäjä Liiketoiminnan kehitysyksikön vetäjä Jorma Varis.

Laura Hyvi

Paulig Oy

Ympäristö- ja turvallisuusasiantuntija

Jorma Varis

Paulig Oy

Kehitysyksikön vetäjä

Antti Lehtomäki

LIS Group Oy / InstaAudit

Järjestelmäjohtaja

puh: 040 750 6779

antti.lehtomaki@lis.fi

Lue lisää InstaAudit-järjestelmästä

Tilaa ilmaiset kokeilutunnukset

Lue lisää verkkokoulutuksista

Ota yhteyttä