Kiwa Inspecta vahvistaa tulevaisuuden digitaalista palvelutarjontaansa ostamalla LIS Group Oy:n

Sopimus allekirjoitettu

Kiwa Inspecta ja LIS Group Oy ovat sopineet yrityskaupasta, jossa LIS Group Oy:n osake-enemmistö siirtyy Inspecta Oy:lle. Yritysosto vahvistaa Kiwa Inspectan palveluita mm. verkkokoulutusympäristöllä, turvallisuuskoulutuksilla ja asiakkaiden koulutushallinnan ratkaisuilla sekä EHSQ-hallintaan tarkoitetuilla mobiileilla työkaluilla. Kiwa Inspectan ja LIS Group Oy:n palvelut täydentävät hyvin toisiaan mahdollistaen laajan ja kehittyvän palveluvalikoiman. Yhteinen osaaminen ja resurssit mahdollistavat uusien edistyksellisten palveluiden kehittämisen.

”Inspectan kanssa yhdistyminen avaa uusia mahdollisuuksia tarjota entistäkin laajempia palveluita kummankin yhtiön asiakkaille. LIS Group Oy on aina ollut tunnettu laadukkaista ja innovatiivisista palveluista. EHSQ -palveluiden ja henkilöstön osaamisen kehittämisen mullistaminen ovat olleet pitkään osa LIS Group Oy:n visiota.” kertoo Jani Pihl.

”LIS Group Oy:n palveluita on tällä hetkellä käytössä 15 eri maassa ja tavoitteenamme on kansainvälinen kasvu. Olemme onnistuneet tekemään Suomessa merkittäviä tuloksia, joten tuotteillamme on imua myös maailmalle. Kiwa Inspectan kanssa yhteistyö antaa paremmat mahdollisuudet viedä palveluitamme maailmalle.” jatkaa Pihl.

”Yrityskaupan kautta Kiwa Inspecta voi jatkossa tarjota asiakkailleen parhaimmat digitaaliset työkalut sekä koulutusohjelmat laadun ja turvallisuuden kehittämiseen. Kummankin yrityksen kantavana päämääränä on ollut erottautua alansa laadukkaimpana toimijana” täydentää Inspecta Sertifiointi Oy:n toimitusjohtaja Mikko Törmänen.

LIS Group Oy jatkaa omana yhtiönään toistaiseksi. Entinen pääomistaja Jani Pihl jatkaa yrityksen johdossa, Kiwa Inspectan palveluksessa. Kauppasopimus allekirjoitettiin maanantaina 12.11.18.

Taustaa: LIS Group Oy Suomesta maailmalle

Jani Pihl perusti LIS Group Oy:n liki 12 vuotta sitten. Liiketoiminnan mukaan pari vuotta myöhemmin astui myös Janin vaimo Maarit Pihl. Yhdessä yrityksen kehittäminen on ollut meille osaltaan harrastus, elämäntapa ja joskus toki myös aikamoinen stressin aihekin. Olemme kumpikin business-orientoituneita ihmisiä, joten yrityksen kasvattaminen on antanut ja opettanut meille paljon elämästä sekä tarjonnut elämässämme toivottuja haasteita. Olemme olleet mielestäni loistopari LIS:n kasvattamisessa, ja toki kovat koulut tässä on myös matkalla käyty Jani Pihl toteaa. LIS:n arvot ovat kulkeneet yrityksen alkuvaiheista lähtien mukanamme. Minulle oli henkilökohtaisesti tärkeä asia, että kaikki meillä työskentelevät henkilöt ovat tyytyväisiä työssään, voivat hyvin ja että asiakkaistamme pidetään hyvää huolta toteaa Jani Pihl. Olemme alusta asti olleet aitoja LIS Grouppilaisia, jotka eivät esitä mitään ja pitävät mitä lupaavat. Nykyisin näitä sanansa pitäviä ja motivoituneita LIS:läisiä on reilut 20 ja kumppaneita toinen mokoma. Imatralla työskentelee noin 10 henkilöä ja loput sijoittuvat sitten ympäri Suomea, joskin pääkaupunkiseudulle painottuneesti.

Alussa toiminta laajeni kovan työn kautta Imatralta Suomen laajuiseksi toiminnaksi. Ensimmäiset suuret asiakkaat saimme laajassa mittakaavassa vastuullemme vuonna 2010. Tämä mahdollisti meille sisäänpääsyn myös muihin isoihin yrityksiin kehittämään tuotteitamme vastaamaan globaalien yrityksen vaatimuksia ja tulevaisuuden tahtotilaa. Yrityksemme toimintatapoihin on aina kuulunut asiakkaiden tarkka kuuntelu, joten voimmekin sanoa asiakkaiden olevan yksi tärkeimmistä kehitysresursseistamme, toteaa Jani Pihl. LIS kasvoi pari vuotta sitten Suomen suurimmaksi oman alansa toimijaksi, ja kova kasvuvauhti jatkuu edelleen. Odotamme tälle tilikaudelle n. miljoonan kasvua, joka näyttäisi toteutuvan.

Mitä LIS Group sitten tekee? Yrityksen päätoimiala on EHSQ -asioiden ja henkilöstön osaamisen kehittäminen (enviroment, health, safety, quality).  Olemme kehittäneet yrityksien käyttöön verkon yli toimivia järjestelmiä, joista keskeisin on InstaAudit. InstaAudit järjestelmää käyttävät niin isot kansalliset kuin globaalitkin yritykset pienempiä yrityksiä unohtamatta. Pääasiallisesti järjestelmässä tehdään tarkastuksia ja auditointeja, käydään koulutuksia, pidetään yllä kemikaaleja jne. Järjestelmämme on levinnyt tällä hetkellä 15 eri maahan. Tähtäämme vahvasti järjestelmiemme kanssa globaaleille markkinoille toteaa Jani.

Olemme yrityksen alusta asti tarjonneet erilaisia koulutuksia niin yksityisille kuin yrityksille. Nykypäivänä  iso osa LIS Groupin liikevaihdosta tulee suurien yrityksien koulutuksista. Vastaamme tällä hetkellä kymmenien Suomen suurimpien yrityksien EHSQ-sektoriin painottuneista koulutuspalveluista. Olemme myös Suomessa melko keskiössä pätevyyksiin tähtäävien koulutuksien tuottajana, sillä olemme rakentaneet useamman eri koulutusohjelman Suomeen. Näitä koulutuksia suorittaa vuositasolla satoja tuhansia ihmisiä. Olemme erikoistuneet myös yrityksien osalta alusta asti rakennettujen ja räätälöityjen koulutuskokonaisuuksien rakentamiseen.

Maanantaina meillä täyttyi LIS Groupin osalta yksi virstanpylväs ja samassa aukeutui vieläkin isompia ja parempia mahdollisuuksia asiakkaidemme palvelemiseksi. LIS Group on nyt osa Kiwa Inspecta -konsernia ja tähtäimet ovat korkealla.

Lisätietoja ja haastattelut:

Mikko Törmänen

Inspecta Sertifiointi Oy

Toimitusjohtaja

050 381 4829

mikko.tormanen@inspecta.com

Jari Haavisto

Inspecta Oy

Maajohtaja

050 372 5877

jari.haavisto@inspecta.com

Jani Pihl

LIS Group Oy

Toimitusjohtaja

010 2399 062

jani.pihl@lis.fi

Tutustu tarkemmin Kiwa Inspectaan

Ota yhteyttä LIS Groupiin