InstaAudit helpottaa VR Track Oy:tä vaaratilanteiden poistamisessa

Haastateltavana Heidi Kymäläinen, Vt. riskienhallinta, turvallisuus-, laatu- ja ympäristöpäällikkö, VR Track Oy

Läpinäkyvyyttä riskienhallintaan uuden sähköisen järjestelmän avulla

VR Trackillä haluttiin päästä turhasta paperista eroon ja saada tieto käyttöön entistä keskitetymmin. Aikaisemmin työmailla tehtyjen tarkastuskierrosten tieto jäi projektitasolle ja yritystason kokonaiskuvaa oli täten hankalaa saada. Näistä syistä siirtyminen sähköiseen järjestelmään tuli ajankohtaiseksi. ”Vertailimme muutamaa järjestelmää ja InstaAudit vaikutti selkeimmältä ja helppokäyttöisimmältä sekä soveltui parhaiten meidän käyttöömme”, VR Track Oy:n vt. riskienhallinta, turvallisuus-, laatu-, ja ympäristöpäällikkö Heidi Kymäläinen kertoo.

Tarkastusten siirtäminen sähköiseen muotoon mahdollisti yritykselle täyden yritystason läpinäkyvyyden projekteilla tehtäviin viikkotarkastuksiin. InstaAuditia hyödynnetäänkin VR Trackillä nykyään työkoneen vastaanottotarkastuksissa sekä MVR-mittauksissa.

Tarkastusten teko hoituu helposti kännykällä

Käyttöönotto lähti verkkaisen alun jälkeen hyvin käyntiin, kun henkilöstölle annettiin riittävästi tukea. Uusi järjestelmä sai henkilökunnalta positiivista palautetta erityisesti helppokäyttöisyydestään. ”Vanhaan tapaan ei enää haluta palata ja tarkastusten teko tuntuu helpolta kännykällä”, Kymäläinen toteaa. VR Trackiläiset käyttävät InstaAuditia pääosin älypuhelimilla muutaman yksittäisen tabletin lisäksi. Suurin osa yrityksen käyttämistä sovelluksista ovat IOS/Android-pohjaisia muutamaa Windows-puhelinta lukuun ottamatta.

Kymäläisen mukaan VR Trackin projektitasolta on tullut kiitosta analytiikan tarjoamista projektiyhteenvedoista, kun taas liiketoimintojen turvallisuus-, laatu- ja ympäristövastaavat arvostavat liiketoimintatason yhteenvetoja. Järjestelmän ansiosta nyt myös yritystasolla voidaan paremmin seurata, minkälaisia havaintoja kentällä tehdään – tämä mahdollistaa nopeamman puuttumisen vaaratilanteisiin.

Työkalun käyttöä tullaan laajentamaan

Kymäläinen kertoo, että InstaAuditia on muokattu VR Trackille sopivaksi siten, että projekteja pidetään liiketoimintojen alla, minkä lisäksi he luovat itse omia tarkastuspohjiaan. Toistaiseksi yrityksessä ei ole ollut tarvetta heille räätälöityihin kuvaajiin ja tilastoihin. Tulevaisuudessa työkalun käyttöä on tarkoitus laajentaa myös työmailla tehtäviin muihin tarkastuksiin, kuten esimerkiksi ympäristömittaukseen. VR Trackiläiset valitsisivat InstaAuditin uudestaan: ”En ole vielä nähnyt järjestelmää mitä pitäisin parempana meidän tarpeisiin”, Kymäläinen päättää.

Heidi Kymäläinen

VR Track Oy

Vt. riskienhallinta, turvallisuus-, laatu- ja ympäristöpäällikkö

heidi.kymalainen at vr.fi

Antti Lehtomäki

LIS Group Oy / InstaAudit

Järjestelmäjohtaja

puh: 040 750 6779

antti.lehtomaki@lis.fi

Lue lisää InstaAudit-järjestelmästä

Tilaa ilmaiset kokeilutunnukset

Lue lisää Kemikaalirekisteri-järjestelmästä

Ota yhteyttä